Vacante unice: orasele secrete din Europa

June 13, 2013 Nici un comentariu »
Vacante unice: orasele secrete din Europa

In Europa exista multe orase ramase nedescoperite, dar de o frumusete uluitoare. Multe dintre ele sunt cetati si orase istorice cu cladiri vechi si stradute stramte, pietruite si gradini insorite. Descopera 3 vacante unice: orasele secrete din Europa.

Obidos, Portugalia

Obidos este o fortareata medievala aflata in vestul Portugaliei, la o distanta de 55 de mile de Lisabona. Intrarea in oras prin poarta sudica, pictata, care apartine Bisericii Santa Maria, da impresia ca ajungi in alt timp.

Casele laptoase, strazile stramte si florile care curg de la ferestre asigura un decor ca in povesti. Turistii gasesc aici restaurante, magazine, cafenele in care se pot relaxa. In Castelul Obidos se poate dormi contra cost. Pe langa Obidos Castle, alte atractii turistice sunt Chapel of Sao Martinho si Paris Church of Santa Maria.

portugal_travel_guide_obido

 

Stein am Rhein, Elvetia

Stein am Rhein este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale ale Elvetiei. Aflat pe raul Rin, la 35 mile de Zurich, orasul este o bijuterie a trecutului, cu o arhitectura veche, impresionanta atat pentru specialisti, cat si pentru necunoscatori.

Vara, zonele pietonale se umplu cu lume venita sa colinde magazinele si sa savureze o cafea sub o umbreluta. Hohenklingen Castle, una dintre principalele atractii turistice, dateaza din secolul al XIII-lea. In castel se poate lua cina in sala cavalerilor. Turistii au posibilitatea de a vizita si Muzeul Lindwurm, cu exponate de secol XIX.

La 13 mile departare de Stein am Rhein se afla una dintre cele mai mari cascade ale Europei: Rhine Falls.

Lower Slaughter, Anglia

Lower Slaughter este un orasel din estul Angliei atractiv in special pentru arhitectura lui veche. Putine cladiri au fost construite aici in ultimul secol, iar localnicii locuiesc in case traditionale de secol XVIII si XIX. Turistii au sansa de a se caza intr-un conac de secol XVII si sa savureze preparatele locale.

Principala atractie turistica o constituie o moara de porumb care dateaza din anii 1800. Aici exista un muzeu si o cafenea. Intre Lower Slaughter si Londra este o distanta de 89 mile. De la aeroportul Heathrow poti face o ora si jumatate cu masina.

Sursa:askmen.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response