TOP 15 Lucruri pe care nu le stiai despre fumat!

April 2, 2013 Nici un comentariu »
TOP 15 Lucruri pe care nu le stiai despre fumat!

Fumatul, acest obicei zilnic atat de nociv pentru oameni, ascunde o istorie nestiuta, plina de curiozitati si lucruri care, in zilele noastre, nici macar nu ne-ar trece prin cap. Va prezentam mai jos cateva lucruri despre fumat, potrivit oddee.com:

15. Cel mai vandut produs

Tigarile sunt cele mai vandute produse de pe planeta cu aproximativ 1 trilion (o mie de miliarde) de un unitati anual. Cu venituri 400 de miliarde de dolari anual, industria tutunului este una dintre cele mai mari din lume.

1cel-mai-vandut-produs

 

14. Drog

Fumatul este ultimul drog care poate fi achizitionat legal si care implica o metoda unica de „administrare”. Fumatorii care vor sa traiasca senzatii tari, rareori au parte de ele dupa ce au depasit primele stadii ale acestui obicei.

1drog

13. Mai multa nicotina

Continutul de nicotina din mai multe marci de tigari este in crestere. Conform unor studii realizate de catre Universitatea Harvard si Departamentul de sanatate din Massachusetts cantitatea de nicotina din tigarile Camel, Newport si Doral a crescut cu 11% intre anii 1997-2005.

1mai-multa-nicotina

 

12. Filtrul

La inceputul anilor ‘50, brandul Kent folosea in filtru crocidolit (azbestul alb), o cunoscuta substanta cancerigena.

TIGARI

 

11. Zaharul din tigari

Aproximativ 20% din continutul unei tigari este alcatuit din zahar, insa nu toti cei care sufera de diabet cunosc acest lucru. Si nu se mai stie ce efecte are arderea zaharului pentru organism.

1zaharul-din-tigari

10. Exporturi de tigari

Producatorii de tigari din SUA castiga mai multi bani din vanzarea produselor catre alte tari decat din vanzarea catre americani.

1exporturi-de-tigari

 

9. Tigarile light

Tigarile light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 si supraincalzite pana cand tutunul isi mareste volumul intr-un mod asemanator cu spuma expandata. Apoi tutunul expandat este pus in aceeasi hartie ca si tigarile obisnuite.

1tigarile-light

 

8. Piata de tigari

Brandurile americane Marlboro, Kool, Camel si Kent detin 70% din piata globala a tutunului.

1brandurile-camel

7. Continutul tigarilor

S-ar putea ca fumatorii sa fie ingroziti de urmatoarele randuri. Continutul tigarilor este format din arsenic, formaldehida, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amoniac plus alti 43 de agenti cancerigeni cunoscuti.

1continului-tigarilor

 

6. Sistemul imunitar

Sistemul imunitar al fumatorilor este mult mai solicitat decat cel al nefumatorilor. Din cauza acestui lucru, sangele fumatorilor va contine mai putini antioxidanti, dar, in acelasi timp, va raspunde mai rapid in cazul atacului unui virus datorita faptului ca este mai solicitat.

1sistemul-imunitar

 

5. Ureea

Este o substanta care se gaseste in urina, este folosita pentru a adauga un plus de savoare tigarilor.

1ureea

 

4. Nicotina

Nicotina ajunge in creier la numai 10 secunde dupa ce fumul a fost inhalat. In cazul fumatorilor, nicotina poate fi gasita in fiecare parte a corpului, ba chiar si in laptele matern.

1nicotina

3. Topinguri

Diferite topinguri sunt amestecate in tutun pentru a adauga savoare si gust unic pentru un producator. Cateva dintre aceste topinguri includ: cuisoare, lemn dulce, ulei de portocale, sambure de caisa, levantica, cacao, ulei de morcovi, vanilie, rom etc.

1topinguri

 

2. Varsta legala pentru fumat

Contrar credintelor populare, nu este ilegal sa fumezi, indiferent de varsta. Doar vanzarea tigarilor catre minori este reglementata prin lege.

1varsta-legala

 

1. Durata de viata

Oamenii de stiinta sustin ca fumatorii pierd 14 ani din viata din cauza acestui viciu. Totusi, nu e o regula generala ca fumatorul va muri tanar din cauza tutunului.

1durata-de-viata

 

SursA:camlimpede.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response