Top 10 – cele mai bune piese din reclame in 2012

January 9, 2013 1 Comment »
Top 10 – cele mai bune piese din reclame in 2012

La inceput de an e timpul sa facem topuri care mai de care. Cei din publicitate inventariaza cele mai bune reclame si le dau premii, noi le luam pe cele cu cea mai buna muzica. Unele piese nu va sunt cunoscute decat daca ascultati si altceva decat radiourile romanesti sau faceti un shuffle prin playlisturi.
Reclamele au intotdeauna piese care ne raman in minte si ne ducem repede-repede la calculator sa aflam cine ce canta in ce am vazut la televizor. Mai tineti minte cum toata lumea cauta Meravigliosa Creatura a Giannei Nannini dupa ce s-au uitat la o productie pentru o marca de masini? Hai sa vedem ce s-a cautat dupa ce n-am schimbat canalul in timpul calupului de publicitate.

10. Bat for Lashes – Glass

9. Alex Clare – Too Close

8. Mika – Lollipop

7. Asaf Avidan – One Day/Reckoning Song

6.The Lumineers – Ho Hey

5. Paloma Faith – Never Tears Us Apart

4. Bruno Mars – Runaway Baby

3. Neon Trees – Everybody Talks

2. Swedish House Mafia – Greyhound

1. Clairy Browne and the Bangin’ Rackettes – Love Letter

Evident, am pus si multe reclame internationale, fie pentru America fie pentru restul Europei pentru ca au cea mai buna coloana sonora. La noi detergentii si praful de curatat nu prea au parte de asa ceva, sau sunt piese gandite special pentru respectivul produs. E totusi o investitie mare, mai ales in ceea ce inseamna plata drepturilor de autor si deci nu orice brand e dispus sa o faca.

Oricum, la noi inca se pot auzi melodii bune in reclamele produse in afara si pentru piata de acolo. Alex Clare, spre exemplu, e unul dintre numele care promite foarte mult in muzica britanica (a fost la noi in 2011), in timp ce Neon Trees sau The Lumineers au ajuns in Billboard Hot 100 fara nici un fel de probleme, mai ales ca cei din urma se afla la primul material.
Sursa: urban.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

One Comment

  1. Mihai Moga 22/01/2013 at 08:16 - Reply

    Mie mi-a placut foarte mult melodia din reclama cu numarul 2, si anume Swedish House Mafia – Greyhound.

Leave A Response