“The Blob” dispare din Oceanul Pacific

February 16, 2016 Nici un comentariu »
“The Blob” dispare din Oceanul Pacific

In iarna anilor 2013-2014 a fost descoperita o zona cu temperaturi ridicate in Pacificul de Nord-Est, botezata “the Blob” ,aproape de continentul American. Aceasta a alimentat ingrijorarile meteorologilor datorita efectului de incetinire a curentilor Oceanici ce a afectat viata marina si Ecosistemele din zonele de coasta.

In ultimii ani am avut parte de numeroase avertismente legate de “incalzirea globala” provocata de cresterea temperaturilor Oceanice ce ar putea duce la inundarea zonelor de coasta datorita topirii ghetarilor si inevitabil ar provoca evacuari masive ale populatiilor ce locuiesc in aceste zone – the Blob.

“The Blob” a fost produsul unei anomalii atmosferice cu presiuni ridicate ce a dus la “domolirea” vanturilor ce ajutau curentii Oceanici sa aduca straturile de apa rece din adancuri catre suprafata, si astfel s-a creeat o zona cu lentile de apa calda ce a afectat zonele de coasta ale statelor Washington, Oregon, California, dar si Golful Alaskai si Marea Bering.

Apele neobisnuit de calde au perturbat timp de luni de zile lantul trofic dependent de Fitoplancton microscopic ce prospera in apele reci, iar lipsa ei a insemnat o diminuare a nutrientilor in apele de suprafata. Curand, pestii au inceput sa evite aceste zone sarace iar Leii-de-mare infometati erau adusi de valuri pe plajele Californiei alaturi de fenomene meteo neobisnuite.

NASA Earth Observatory anunta ca  cea mai mare anomalie inregistrata la suprafata Oceanului a disparut in perioada Noiembrie 2015 – Ianuarie 2016. Fenomenul “El Niño” are o parte din merite, anul acesta a fost extrem de activ in regiunea Pacificului Ecuatorial si a favorizat patrunderea maselor de aer rece din Alaska catre zonele afectate de anomalie.

El Niño aduce in general presiuni la nivelul Oceanului mai joase decat normale si astfel a contribuit la disiparea sistemului de presiune inalta ce a alimentat anomalia din Pacificul de Nord-Est.

Observatorul Solar astazi 16 Februarie 2016:

Detectarea Undelor Gravitationale deschide o poarta catre alte teorii ce ar putea explica mai bine Gravitatia, spre exemplu, un grup de cercetatori intitulat “Electric Universe” sugereaza ca aceasta ar putea fi produsul unor fenomene electrice.

Link: http://arxiv.org/pdf/1602.04738v1.pdf

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response