Tehnologia 3D in cinematografie isi pierde din popularitate

April 15, 2013 Nici un comentariu »
Tehnologia 3D in cinematografie isi pierde din popularitate

Filmul “Avatar” in 3D a fost un mare succes in 2009, asteptarile crescand de la an la an. Ei bine, pentru prima oara de la acest succes, se considera ca tehnologia 3D in cinematografie se afla intr-un relativ declin. Informatia vine dupa ce, aceeasi tehnologie folosita in televiziune n-a reusit sa atraga publicul asa cum s-a sperat.

“Audienta la filmele 3D va scadea, oamenii intorcandu-se la calitatea filmului, a scenariului, a jocului actoricesc. Pe de alta parte, costul unui bilet la un film 3D este mult mai mare fata de unul ‘clasic’, iar acest fapt este foarte important avand in vedere ca frecventarea cinematografelor este o forma destul de ieftina de divertisment”, se arata intr-un raport al agentiei de rating Fitch.

Veniturile din filmele 3D in Statele Unite si Canada stagneaza de doi ani in jurul valorii de 1,8 miliarde de dolari in conditiile in care veniturile generate de cinematografie la nivel mondial au crescut in 2013 la surprinzator de marea cifra de afaceri de 34,7 miliarde de dolari. Printre filmele 3D asteptate in acest an se numara un remake al celebrului “The Great Gatsby”, un nou “Star Trek”, al treilea film din seria “Iron Man” si “Man of Steel”, o pelicula care incearca sa-l readuca in atentia publicului pe celebrul Superman.

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response