Tarta cu cartofi si parmezan

September 9, 2013 Nici un comentariu »
Tarta cu cartofi si parmezan

Tarta la tigaie, punctaj maxim pentru rapiditate, gust si aspect. O puteti consuma si rece si calda si e buna chiar si dupa 2 zile, pastrata la frigider.
Cum se prepara tarta cu cartofi si parmezan?
Incepeti mai intai cu cartofii pe care ii curatati de coaja, ii spalati bine iar apoi ii taiati cuburi mici, chiar foarte mici.Ii puneti la fiert cu 1/2 lingurita sare si ii fierbeti 15 minute, pana ce se inmoaie.
Spargeti ouale si mixati-le bine cu smantana, potriviti cu sare si piper si adaugati cartofii scursi bine de apa. Amestecati incet, ca sa nu se strice cubuletele de cartofi iar apoi presarati parmezanul in ploaie. Puneti si patrunjelul tocat pe deasupra si turnati compozitia in tigaia in care ati incins untul. Acperiti cu un capac si lasati sa se prepare la foc mic. In ultimul minut luati capacul si dati focul un pic mai mare, intoarceti tarta cu atentie si pe partea cealalta, ca sa se rumeneasca usor.
O puteti portiona in triunghiuri si o puteti servi ca atare sau deasupra unei felii de paine cu seminte.

Ingrediente:
8 oua
2 cartofi mari
1/2 cana parmezan razuit
1/4 legatura patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
2 linguri smantana
1/2 lingurita unt

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response