Proiect: Minorii NU vor putea cumpăra sucuri cu acid

April 11, 2013 Nici un comentariu »
Proiect: Minorii NU vor putea cumpăra sucuri cu acid

Romania ar putea fi prima țară din UE care interzice vânzarea către minori a băuturilor carbogazoase, dacă propunerea unui deputat din opoziție ar deveni lege.

Deputatul PDL Alin Popoviciu a anunțat ieri că va înainta, în aproximativ o săptămână, Camerei Deputaților un proiect de lege care să reglementeze vânzarea băuturilor carbogazoase, incluzând acest tip de produse în aceeași categorie cu țigările și băuturile alcoolice. Cu alte cuvinte, dacă inițiativa deputatului va deveni lege, copii și adolescenții sub 18 ani nu își vor mai putea cumpăra singuri răcoritoare.

Deputatul este de părere că minorii nu conștientizează pericolul consumului fără măsura a sucurilor acidulate, apreciind că foarte mulți copii sunt dependenți de carbogazoase. „Dacă un părinte consideră că copilul are nevoie de o asemenea băutură poate sa-i cumpere, dar să nu lași niciodată un copil sa mai cumpere așa ceva singur”, a declarat Alin Popoviciu. Parlamentarul spune că s-a inspirat din legislația Statelor Unite și că ar vrea ca Romania sa fie prima țară din Uniunea Europeana care sa impună o astfel de interdicție.

Potrivit gandul.info, Alin Popoviciu a discutat propunerea cu o parte dintre colegii săi, care l-au sfătuit să nu fie atât de radical.  Parlamentarul ia în calcul și un proiect de lege care ar putea obliga producătorii să pună pe etichete avertizări referitoare la efectele negative ale consumului de băuturi carbogazoase, precum obezitatea, insomnia sau predispoziția la cancer.

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response