Predictia dezastrelor cu alerta pe telefon !

February 19, 2016 Nici un comentariu »
Predictia dezastrelor cu alerta pe telefon !

Ben Davidson, fondatorul Suspicious0bservers planuieste sa lanseze predictia dezastrelor direct pe smartphone atunci cand exista riscul producerii unui cutremur, tsunami sau furtuni Solare puternice, si pentru asta a demarat o campanie de finantare pe Kickstarter.

Incepand cu anul 2011, Ben a livrat zi de zi pe canalul sau de Youtube stirile si predictia dezastrelor derivate din analiza datelor primite de la sateliti si alte instrumente ce monitorizeaza Soarele si Pamantul, impreuna cu Dr. Kongpop U-yen – un Inginer Electric ce s-a specializat pe studiul fenomenelor plasmatice.

Acestia au colaborat si la realizarea unor lucrari stiintifice ce demonstreaza legatura dintre activitatea Solara si producerea de cutremure si a altor fenomene ce pot fi catalogate drept dezastre naturale, asa cum scriam intr-un articol de acum doua saptamani : http://tustiai.ro/observatorul-solar-cutremur-emc/ .

Acum sunt gata sa puna la dispozitia Omenirii toata intelegerea si cunoasterea pe care au acumulat-o in acesti ultimi 5 ani, pentru a ne avertiza in timp util de producerea acestor evenimente si pentru a salva vieti omenesti.

Campania inceputa pe Kickstarter este menita sa stranga fonduri pentru a dezvolta o aplicatie dedicata smartphone-urilor, si va include pe langa sistemul de avertizare, o interfata prin care orice utilizator va putea contribui la dezvoltarea si perfectarea acestui sistem.

La numai o zi de la lansare a reusit sa stranga 27.000$ din cei 35.000$ necesari pentru dezvoltarea acestei aplicatii ce se dovedeste a beneficia de un interes considerabil din partea publicului, avand in vedere ca 250.000 de oameni s-au abonat la canalul sau de Youtube pentru a beneficia de informatii proaspete din acest domeniu.

Aplicatia pentru predictia dezastrelor urmeaza sa fie lansata in lunile urmatoare si va incorpora date colectate de la retelele de sateliti ai NASA si ESA, dar si informatii provenite de la alte institutii de cercetare precum USGS, NOAA sau weather.com . Toate acestea vor oferi o imagine de ansamblu fara precedent asupra fenomenelor ce ne pot pune in pericol vietile, incluzand evenimente din intreg Sistemul Solar.

 Observatorul Solar astazi 18 Februarie 2016:

 

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response