Prajitura cu gem

October 10, 2013 Nici un comentariu »
Prajitura cu gem

Ingrediente

200 g unt
100 g zahar
1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
200 g faina
1 praf de copt
6 galbenusuri
+
1 borcan gem de prune (300 g)
+
6 albusuri
100 g zahar
200 g nuca macinata

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana prajitura incepe sa prinda culoare. Intre timp batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam apoi nuca macinata, amestecand usor cu o spatula. Scoatem tava din cuptor si punem gemul deasupra, niveland usor. Turnam apoi compozitia cu nuca, nivelam si dam din nou la cuptor pana blatul este bine copt. Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response