Prajitura cu ciocolata si nuca

October 18, 2013 Nici un comentariu »
Prajitura cu ciocolata si nuca

Ingrediente

100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar
4 oua
4 linguri faina
200 g nuca macinata
1 lingura cacao neagra
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru glazura:
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata cu lapte
50 g unt
50 ml lapte

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si nuca. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns bine cu unt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va deveni ferma la atingere, iar marginile vor incepe sa se dezlipeasca de vas. Lasam la racit, timp in care vom pregati glazura. Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul. Dam deoparte de pe foc si lasam sa se racoreasca. Turnam glazura calduta peste prajitura cu ciocolata calduta, presaram cu nuca macinata mare sau pur si simplu rupta bucati cu mana si se lasa pana la racirea completa.

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response