Placinta cu ceapaƒ si sunca

October 28, 2013 Nici un comentariu »
Placinta cu ceapaƒ si sunca

Usor de pregatit, placinta cu ceapa si sunca poate fi servita ca antreu, dar se potriveste si la micul dejun langa un iaurt.

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4.

Complexitate: usor.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 1/4 lingurita cu sare
  • 1/4 lingurita cu zahar
  • cca 180 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt topit
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 1 kg ceapa
  • 100 g sunca (bacon)
  • 1 lingura de ulei
  • 125 g smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita condimente
  • ulei pentru copt
  • sare

Mod de preparare
1. Amesteca faina cu sarea si zaharul. Tine drojdia in laptele caldut. Incorporeaza untul topit si oul peste faina. Adauga, treptat, laptele amestecat cu drojdia. Framanta usor aluatul, pana devine o coca fina, cu textura delicata si nelipicioasa. Lasa sa creasca 30 de minute intr-un bol acoperit.

2. Intre timp, pregateste umplutura. Toaca marunt ceapa si taie baconul bucatele mici. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca, adauga ceapa si baconul. Prajeste circa 10 minute, apoi lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit, incorporeaza oul si smantana. Potriveste de sare si condimenteaza dupa preferinta.

3. Imprastie faina pe blatul de lucru si intinde aluatul de placinta. Ruleaza-l peste o tava termorezistenta pe care ai uns-o in prealabil cu ulei si ai tapetat-o cu unt. Toarna umplutura. Da la cuptorul Incins si coace timp de 35 de minute la 180 grade Celsius. Scoate cand capata o crusta aurie. Placinta cu ceapa si bacon merge servita fierbinte sau rece!

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response