Plaƒcintaƒ cu ciuperci sŸi carne

October 2, 2013 Nici un comentariu »
Plaƒcintaƒ cu ciuperci sŸi carne

Ingrediente

  • 400 g amestec de carne tocata
  • 1 cutie cu ciuperci
  • 2 fire de praz
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 6 linguri cu apa
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare

Mod de preparare
1. Amesteca faina cernuta cu untul taiat in cubulete folosind un cutit.

2. Adauga un praf de sare, apa treptat si smantana. Obtii un aluat destul de tare, care poate fi intins usor.

3. Inveleste-l intr-o folie si da-l la rece 30 de minute. Intinde-l intr-o foaie de 1 cm, Impatureste-o in trei si lasa la rece pana in momentul folosirii.

4. Caleste in putin ulei carnea cu prazul si ciupercile, lasand sa scada apa. Potriveste la final gustul de sare si piper.

5. Taie aluatul in trei si intinde tot atatea foi. Pune deasupra lor umplutura de carne si ruleaza.

6. Pune fiecare rulou de aluat si carne pe o tava tapetata cu ulei sau hartie de copt, unge-le cu galbenus si da placinta cu carne si ciuperci la cuptor pana ce aluatul capata o culoare aurie si apetisanta.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response