Orasele europene perfecte pentru un city break de vis

September 3, 2013 Nici un comentariu »
Orasele europene perfecte pentru un city break de vis

Vara este pe sfârşite, iar odată cu ea se termină şi vacanţa noastră. Dar cine spune că nu ne mai putem bucura de mici escapade în oraşele fermecătoare ale Europei? Îţi propunem cinci destinaţii extraordinare în care îţi garantăm că vei petrece câteva zile de vis. Îţi vindem un pont: sfârşitul sezonului de concedii înseamnă mai puţină aglomeraţie şi preţuri mai mici. Vei putea explora în voie străzile, obiectivele turistice şi, bineînţeles, magazinele, fără să fii sufocată de fluxul de turişti. În plus, este important să îţi planifici cu atenţie fiecare moment al excursiei, în funcţie de ce doreşti să vizitezi, pentru a profita la maximum de cele câteva zile de vacanţă.

Iata 5 destinaţii perfecte pentru un weekend de vis.

 

Amsterdam, Olanda - Amsterdamul este un oraş cosmopolit, un loc al libertăţii şi al toleranţei, în care distracţia şi voia bună sunt la ele acasă. Cu siguranţă ai auzit despre fascinantul Cartier Roşu, principala atracţie a oraşului, şi despre viaţa de noapte vibrantă de aici, despre clădirile spectaculoase sau despre canalele care înconjoară oraşul suprenumit şi “Veneţia Nordului”. Chiar dacă turiştii vin în Amsterdam pentru a se simţi bine, eliberaţi de orice constrângere, capitala Olandei nu este renumită doar pentru distracţia pe care o oferă vizitatorilor, ci şi pentru cele peste 50 de muzee de aici. Van Gogh Museum, Anne Frank Museum sau Stedelijk Museum sunt doar câteva dintre cele mai populare obiective turistice.

Amsterdam, Olanda – Amsterdamul este un oraş cosmopolit, un loc al libertăţii şi al toleranţei, în care distracţia şi voia bună sunt la ele acasă. Cu siguranţă ai auzit despre fascinantul Cartier Roşu, principala atracţie a oraşului, şi despre viaţa de noapte vibrantă de aici, despre clădirile spectaculoase sau despre canalele care înconjoară oraşul suprenumit şi “Veneţia Nordului”. Chiar dacă turiştii vin în Amsterdam pentru a se simţi bine, eliberaţi de orice constrângere, capitala Olandei nu este renumită doar pentru distracţia pe care o oferă vizitatorilor, ci şi pentru cele peste 50 de muzee de aici. Van Gogh Museum, Anne Frank Museum sau Stedelijk Museum sunt doar câteva dintre cele mai populare obiective turistice.

Bruges, Belgia - Dacă îţi doreşti o scurtă escapadă într-un loc de poveste, acest orăşel din Belgia este, fără îndoială, cea mai bună alegere. Aici încă se păstrează acea atmosferă medievală fermecătoare, iar pe lista celor mai importante obiective turistice figurează: Turnul Belfort, Centrul Istoric, Muzeul Gruunthuse, Muzeul Diamantelor, dar şi Muzeul Ciocolatei. Doar nu degeaba Belgia este considerată ţara ciocolatei. Bruges este un oraş romantic şi liniştit, cu o arhitectură impresionantă, străduţe înguste şi cafenele chic. Atenţie însă, dacă alegi Bruges pentru următorul tău city break, trebuie să te asiguri că ai şi o umbrelă în bagaj. În Belgia plouă des, iar vremea este instabilă.

Bruges, Belgia – Dacă îţi doreşti o scurtă escapadă într-un loc de poveste, acest orăşel din Belgia este, fără îndoială, cea mai bună alegere. Aici încă se păstrează acea atmosferă medievală fermecătoare, iar pe lista celor mai importante obiective turistice figurează: Turnul Belfort, Centrul Istoric, Muzeul Gruunthuse, Muzeul Diamantelor, dar şi Muzeul Ciocolatei. Doar nu degeaba Belgia este considerată ţara ciocolatei. Bruges este un oraş romantic şi liniştit, cu o arhitectură impresionantă, străduţe înguste şi cafenele chic. Atenţie însă, dacă alegi Bruges pentru următorul tău city break, trebuie să te asiguri că ai şi o umbrelă în bagaj. În Belgia plouă des, iar vremea este instabilă.

Cracovia, Polonia - Nu foarte departe de Praga se află Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia, după capitala Varşovia. Cu o vechime considerabilă (prima atestare documentară datează din secolul al şaptelea), Cracovia este considerată cel mai frumos oraş al Poloniei. Cele mai importante obiective turistice din Cracovia sunt: Castelul şi Catedrala Wavel, Turnul Primăriei, Fortăreaţa Barbakan şi numeroasele muzee şi mânăstiri care impresionează printr-o bogăţie arhitectonică de excepţie.

Cracovia, Polonia – Nu foarte departe de Praga se află Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia, după capitala Varşovia. Cu o vechime considerabilă (prima atestare documentară datează din secolul al şaptelea), Cracovia este considerată cel mai frumos oraş al Poloniei. Cele mai importante obiective turistice din Cracovia sunt: Castelul şi Catedrala Wavel, Turnul Primăriei, Fortăreaţa Barbakan şi numeroasele muzee şi mânăstiri care impresionează printr-o bogăţie arhitectonică de excepţie.

Florenţa, Italia - Florenţa a fost dintotdeauna un spaţiu al libertăţii de expresie şi al dezvoltării artelor şi a culturii. Este locul în care s-au remarcat cele mai de seamă personalităţi din istorie, Macchiavelli, Boccaccio, Botticelli, Lorenzo de Medici, Leonardo Da Vinci, dar şi personalităţi contemporane: designerul Roberto Cavalli. Trei zile în Florenţa sunt suficiente pentru a-ţi face o idee despre farmecul celui mai înfloritor orăşel al Renaşterii. Nu trebuie să ratezi: Palatul Vecchio, Domul din Florenţa, Galeria Ufizzi sau Podul Vecchio de pe râul Arno.

Florenţa, Italia – Florenţa a fost dintotdeauna un spaţiu al libertăţii de expresie şi al dezvoltării artelor şi a culturii. Este locul în care s-au remarcat cele mai de seamă personalităţi din istorie, Macchiavelli, Boccaccio, Botticelli, Lorenzo de Medici, Leonardo Da Vinci, dar şi personalităţi contemporane: designerul Roberto Cavalli. Trei zile în Florenţa sunt suficiente pentru a-ţi face o idee despre farmecul celui mai înfloritor orăşel al Renaşterii. Nu trebuie să ratezi: Palatul Vecchio, Domul din Florenţa, Galeria Ufizzi sau Podul Vecchio de pe râul Arno.

Praga, Cehia - Spre deosebire de marile capitale europene, Praga, mult mai mică, este destinaţia ideală pentru o excursie de câteva zile. Situat de o parte şi de alta a râului Vltava, capitala Cehiei a fost considerată una din cele mai frumoase din lume. Istoria, arta şi muzica sunt aici la ele acasă. Supranumită şi “oraşul de aur”, Praga te va cuceri irevocabil. Nu trebuie să ratezi:centrul istoric (inclus în patrimoniul Unesco), Podul Carol, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus sau Piaţa Wenceslas, sufletul oraşului Praga.

Praga, Cehia – Spre deosebire de marile capitale europene, Praga, mult mai mică, este destinaţia ideală pentru o excursie de câteva zile. Situat de o parte şi de alta a râului Vltava, capitala Cehiei a fost considerată una din cele mai frumoase din lume. Istoria, arta şi muzica sunt aici la ele acasă. Supranumită şi “oraşul de aur”, Praga te va cuceri irevocabil. Nu trebuie să ratezi:centrul istoric (inclus în patrimoniul Unesco), Podul Carol, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus sau Piaţa Wenceslas, sufletul oraşului Praga.

Sursa:glamourmagazine.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response