Observatorul Solar – Vulcan activ

January 31, 2016 Nici un comentariu »
Observatorul Solar – Vulcan activ

El Misti din Peru este un vulcan ce a ramas inactiv timp de 500 de ani si astazi a revenit la viata punand in pericol 1 milion de oameni ce locuiesc in comunitatile dezvoltate la baza acestuia, pe o raza de 35 Km.

Acest vulcan nu reprezinta inca un risc major de Eruptie, fiind inregistrate doar acumulari de magma si gaze asociate cu reluarea activitatii, suficient de alarmant incat autoritatile analizeaza planurile de evacuare in caz de urgenta pentru a fi implementate fara riscuri pentru populatie.

Tot un vulcan, de data aceasta subacvatic sta la originea topirii gheturilor din Vestul Antarcticii, dar un articol publicat astazi de Syracuse University se concentreaza pe banchiza de gheata din Estul Antarcticii, cea mai mare din lume,ca fiind vulnerabila topirii.
Studiul analizeaza posibilele efecte asupra Planetei, iar pentru a intelege mai bine cu ce avem de-a face se axeaza pe o perioada de acum 3 milioane de ani cand Estul Antarcticii ar fi suferit o asemenea topire a banchizei.

Din fericire, informatiile oficiale referitoare la stabilitatea gheturilor din Antarctica prezinta ultimii 4 ani ca fiind pe plus, inregistrand o crestere si in suprafata dar si in grosime a banchizei Estice, dar informatiile sunt oarecum suprimate si nu sunt prezentate corespunzator in Mass Media pentru ca sunt prea ocupati sa faca propaganda “incalzirii globale” ce vine la pachet cu noi taxe si impozite cum ar fi taxa pe Carbon.

Noile taxe si masuri au fost discutate si aprobate in cadrul COP21 ce a avut loc la Paris incepand cu 30 Noiembrie 2015 si vor avea efecte serioase asupra economiei “Globale” datorita implicarii directe a marilor companii ce reprezinta defapt si marii Poluatori cu un Lobby puternic care ne va servi nota de plata tot noua oamenilor obisnuiti.

Observatorul Solar astazi 31 Ianuarie 2016:

Filamentele de Plasma prezente pe suprafata Estica a discului Solar s-au destabilizat si au fost eliberate, insa fara sa puna in pericol stabilitatea campului electromagnetic al Pamantului datorita orientarii acestora catre zone neutre.

Link-urile de astazi:

Ice Article: http://asnews.syr.edu/newsevents_2016…
El Misti Volcano: https://weather.com/science/nature/ne…

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response