Observatorul Solar – Soarele se “trezeste”

January 29, 2016 Nici un comentariu »
Observatorul Solar – Soarele se “trezeste”

Soarele se trezeste dupa o perioada de 2 saptamani in care numarul petelor solare a fost relativ scazut si nu a produs nici o Ejectie de Masa Coronala indreptata catre Pamant, iar aceasta “trezire” se datoreaza alinierei planetare pe care am discutat-o ieri.

Deocamdata Soarele a produs doar eruptii ce intra in clasa M dar nu vor afecta Pamantul datorita orientarii acestora in regiuni ce nu se intersecteaza cu orbita planetei noastre, dar stabilitatea campului Magnetic va fi in curand testata de deschiderea Coronala aflata in regiunea Nordica a Soarelui, cu influente Ecuatoriale.

Ce putem astepta in aceasta perioada ? Un schimb de energie crescut ce va produce efecte climatice si alerte meteo, dar si o posibila crestere a evenimentelor Tectonice.

in Romania momentan …se topeste zapada deci frigul a fost inlocuit temporar cu un val de caldura si este posibil sa dea startul mai devreme inundatiilor de primavara daca temperaturile pozitive vor afecta si zonele montane din Tara noastra unde se gasesc cele mai importante cantitati de zapada, mai ales ca rata de absorbtie a Solului a fost serios diminuata datorita defrisarilor masive din Padurile Romaniei.

Un alt motiv de ingrijorare in perioada urmatoare va reprezenta albiile Raurilor care nu au fost consolidate pentru a prelua cantitatea excesiva de apa ce poate fi generata odata cu topirea zapezii, desi lectia trebuia invatata inca din toamna cand nenumarate comunitati din S.U.A. , Regatele Unite ale Britaniei si nu numai au suferit inundatii masive datorate ploilor abundente aduse de fenomenul “El Nino”.

Observatorul Solar astazi 29 Ianuarie 2016:

Telescopul Hubble a detectat un nor gazos denumit “Smith” ce a parasit planul median al Galaxiei, s-a regrupat si va re-intra in componenta Caii Lactee undeva peste…30 de milioane de ani, deci nu va tineti respiratia…sau poate ca ar trebui, avand in vedere ca este vorba despre un nor gazos.

Link-urile de astazi:

Smith Cloud Hubble: http://imgsrc.hubblesite.org/hu/db/im…

Earth WindMap: http://earth.nullschool.net/#current/…

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response