Observatorul Solar – Soarele adoarme

February 1, 2016 Nici un comentariu »
Observatorul Solar – Soarele adoarme

Soarele nostru a intrat din nou intr-o perioade de amorteala, de indata ce alinierea Planetara de  Joi si-a pierdut influenta si cele mai importante filamente plasmatice au fost eliberate fara sa afecteze direct Pamantul.

Astazi sunt vizibile foarte putine “pete solare” iar complexitatea electromagnetica lipseste din compozitia lor, Soarele fiind lipsit de principalele elemente ce pot genera eruptii solare in afara de cateva filamente plasmatice ce tocmai intra in campul vizibil al telescoapelor, iar in urmatoarele zile vom afla daca exista vreo influenta din partea acestora.

Vantul solar prezinta o crestere a vitezei ce este corelata cu o scadere a densitatii particulelor solare, cauzate de influenta “gauriii coronare” Ecuatoriala prezenta pe Soare ce este asociata cu generarea unor campuri magnetice ce se extind mult in spatiul interplanetar.
Odata cu aceasta intensificare, campul electromagnetic al Pamantului intra in conditii de furtuna de gradul 3 al instabilitatii dar nu suficient de puternica pentru a cauza efecte majore in Ionosfera.

Aceasta perioada de “calm” va dura pana cand urmatoarea gaura coronara de influenta negativa se va cupla cu Pamantul in urmatoarele zile, si vine cu o scadere a gradului de probabilitate de a avea evenimente seismice de amploare, fiind inregistrate numai cutremure ce au atins doar Magnitudini de 5-6 grade pe scara Richter.

Daca sunteti interesati sa aflati ce inseamna toate aceste Fenomene Solare si cum ne afecteaza in mod direct Planeta, va recomand cu mare placere site-ul http://www.suspicious0bservers.org/ de unde puteti afla multe lucruri noi din domeniul cosmologiei, climei si descoperiri stiintifice ce au impact in aceste domenii si nu numai.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response