Observatorul Solar – Pete Solare

February 3, 2016 2 Comentarii »
Observatorul Solar – Pete Solare

Astazi a crescut numarul de Pete Solare in comparatie cu ultima saptamana cand au absentat in masa, dar inca le lipseste complexitatea magnetica necesara pentru a produce eruptii solare importante, lasand vantul solar sa tina rolul principal in disruptia campului magnetic al Pamantului.

Pe langa numarul relativ crescut de Pete Solare, astazi mai putem observa cateva filamente plasmatice prezente pe linia ecuatoriala dintre care doua au fost eliberate in cursul diminetii insa fara a fi indreptate in directia noastra, furtuni geo-magnetice fiind posibile in urmatoarele 3 zile .

Vantul Solar a generat o furtuna geo-magnetica de nivelul 1 datorita impactului gaurii coronare ce a creat o densitate mai ridicata a particulelor solare odata ce acestea au fost impinse din spate  de particulele ce calatoreau la viteze mai mari odata ce unda de soc si-a atins apogeul .

Observatorul Solar astazi 3 Februarie 2016:

Sistemele atmosferice de inalta si joasa presiune din ambele emisfere ale Pamantului sunt angajate intr-un schimb intens de energie ce se alimenteaza reciproc pentru a genera fenomene meteorologice de amploare cu variatii de temperatura considerabile in zone mai putin protejate cum ar fi desertul.

Link-urile de astazi:

Earth WindMap: http://earth.nullschool.net/#current/…

NOAA Environmental Visualization Laboratory: http://www.nnvl.noaa.gov/Default.php

Comentarii Facebook

comentarii

2 Comments

  1. Z. Valentin 04/02/2016 at 15:22 - Reply

    Din pacate nu se pot observa decat cu ajutorul telescoapelor dotate cu senzori in infrarosu, gasiti aici pagina http://www.helioviewer.org/

  2. ion tolanescu 04/02/2016 at 09:42 - Reply

    Se pot vedea cu ochelarii pentru eclipsa?

Leave A Response