Observatorul Solar – Cutremur, EMC

February 6, 2016 Nici un comentariu »
Observatorul Solar – Cutremur, EMC

Orasul Tainan din Sudul Taiwanului a fost lovit azi dimineata de un cutremur de mica adancime, inainte de ora 4:00, si a fost inregistrat cu o magnitudine de 6.4 grade pe scara Richter.

Care este legatura dintre Soare si un cutremur produs pe Pamant va intrebati ? Lucrari stiintifice publicate la sfarsitul anului 2015 si inceputul lui 2016 demonstreaza conexiuni clare intre fenomenele Solare si miscarile tectonice datorita unor legaturi magnetice rapide, de scurta durata si foarte dinamice intre Soare si celelalte Planete din sistemul Solar, prin intermediul carora se pot propaga unele tipuri de unde de soc sau frecvente aproape in timp real, afirma NASA .

Corelatii intre cele doua fenomene au fost descoperite in proportie de 80% din cazurile analizate retrospectiv pe o perioada de 50 de ani si includ mai multi factori ce pot declansa astfel de evenimente, cum ar fi : Ejectii de Masa Coronala, numar crescut de Pete Solare, influenta directa a Gaurilor Coronale si varfurile de activitate magnetica a celor 4 Poli magnetici.

Toti acesti factori regleaza fluxul permanent de energie asociat cu Vantul Solar si interactioneaza direct cu campul magnetic al Pamantului si Ionosfera acestuia, de unde transferul de energie este directionat catre cei 2 Poli magnetici sau direct catre sol, unde poate fi eliberata sub forma de cutremur.

Cutremurul din Taiwan nu este o exceptie, fiind inregistrat in acelasi sau la scurt timp dupa ce o Ejectie de Masa Coronala s-a produs din zona Ecuatoriala a Soarelui.

Lucrarile pot fi gasite aici si la pagina 56 din editia Septembrie 2015 al NCGT , semnat Ben Davidson si Kongpop U-YEN.

Observatorul Solar astazi 6 Ianuarie 2016:

Geometrii Planetare speciale vor putea fi observate an de an, pana in 2025, insemnand ca alinieri si diferite grupari ale Planetelor vor influenta Pamantul.

Link-urile de astazi :

Frost: http://www.newswise.com/articles/clim…
Magnetic Helicity: http://arxiv.org/pdf/1602.01754v1.pdf

NASA – Portaluri Magnetice : http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/30oct_ftes/

 

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response