Observatorul Solar – Aliniere Planetara

January 28, 2016 Nici un comentariu »
Observatorul Solar – Aliniere Planetara

O aliniere planetara poate provoca o crestere a activitatii Solare ce aduce cu sine Cutremure si Fenomene Climatice datorita cresterii fluxului de energie directionat catre Planete, care sunt sensibile la aceste schimbari.

Marte, Mercur si Soarele se aliniaza pe axa perpendiculara in timp ce Venus si Pamant se aliniaza cu Mercur pe o axa paralela cu Soarele, formand o gigantica “Sfanta Cruce”. Din fericire, gigantii gazosi ai sistemului Solar nu fac parte din aceasta aliniere planetara dar vom asista in luna Martie la un asemenea fenomen cand Planetele Telurice interioare se vor alinia cu cele gazoase si probabil vom avea parte de o primavara plina de evenimente climatice…sa speram placute.

Observatorul Solar astazi 28 Ianuarie 2016:

Observatorul spatial Integral apartinand ESA , specializat in detectarea Razelor X emanate de catre stele, galaxii si alte obiecte sau fenomene cosmice a detectat emanatii de Raze X in Aurora Boreala a Pamantului datorita interactiunii particulelor din vantul Solar cu campul electromagnetic al Pamantului.

Aliniere Planetara intre Marte, Mercur,Soare,Venus si Pamant intr-o configuratie de tip “Crucifix” care va da startul unei perioade mai active din partea astrului nostru, avand in vedere ca se afla intr-un ciclu cu activitate scazuta, numita Solar Minimum.

Ultimul ciclu cu activitate scazuta a fost numit Maunder Minimum si a cuprins o perioada de 70 de ani , intre 1645-1715 inregistrandu-se o “mini era glaciara” cu temperaturi foarte scazute ce au adus nenumarate probleme cu agricultura si au cauzat moartea a 10 milioane de oameni din intreaga Lume, iar Canalul Manecii a inghetat si permitea calatoria intre Anglia si Franta pe suprafata ghetii…sa speram ca nu va fi cazul si in acest ciclu Solar, altfel asa numita “Incalzire globala” va fi ultima din grijile noastre.

 

Link-urile din episodul de astazi :

Integral X-ray’s Auroras: http://www.esa.int/Our_Activities/Spa…
QUAKES LIST FULL: http://www.emsc-csem.org/Earthquake/s…
Discussing Earthquakes with Kongpop: https://www.youtube.com/watch?v=ThCUZ…

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Response