Musaca de vinete si cartofi

September 24, 2013 Nici un comentariu »
Musaca de vinete si cartofi

Ingrediente
500 g amestec de carne tocata
3 cartofi
3 vinete
1 legatura cu ceapa verde
3 oua
1 lingura cu unt
2 linguri cu cascaval ras
1 lingura cu pesmet
ulei
sare
piper

Mod de preparare
1. Curata cartofii, taie-i felii potrivit de groase si rumeneste-i usor in ulei incins. Procedeaza la fel cu vinetele. Scoate totul pe hartie absorbanta.
2. Separat, taie ceapa marunt si caleste-o usor in ulei. Adauga carnea tocata si lass pe foc pana ce scade toata zeama pe care o lasa. Potriveste gustul de sare si piper. Daca nu este bine inabusita, mai stropeste cu putina apa.
3. Dupa ce carnea inabusita bine s-a racit, adauga doua oua si amesteca usor.
4. Unge o forma cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Asaza un rand de cartofi, apoi o parte din amestecul de carne. Urmeaza un rand de vinete, iar carne, iar vinete. Ultimul strat trebuie sa fie de vinete. Bate deasupra un ou cu cascavalul ras si lasa aceasta musaca de vinete si cartofi la cuptor, cam 30-40 de minute.
Sugestie: Inainte de a o turna oul batut cu caacaval, poti unge vinetele cu pasta de rosii.

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response