Gaƒlus™te cu prune

July 30, 2013 Nici un comentariu »
Gaƒlus™te cu prune

Ingrediente
500 g prune dulci
500 g cartofi fierti
100 g faina
Citeste si: Galuste cu caise
2-3 linguri cu gris
¼ lingurita cu bicarbonat
2 oua
2-3 linguri ulei
200-300 g pesmet
scortisoara
zahar
sare
Mod de preparare
1. Scoate samburii prunelor, pune fructele intr-un castron si presara deasupra o lingura cu zahar si o lingurita cu scortisoara. Pune o oala cu apa si putina sare pe foc.
Citeste si: Prajitura cu prune si nuci
2. Da cartofii reci, curatati de coaja, prin masina de tocat. Adauga faina cernuta, un praf de sare, bicarbonatul, grisul si amesteca.
3. Incorporeaza cele doua oua, pe rand, si framanta un aluat omogen, care se modeleaza usor (nu trebuie sa fie un aluat tare).
4. Rupe o bucatica de aluat, asaza in mijloc o pruna (sau o jumatate) si modeleaza galustele. Dupa ce ai terminat aluatul, pune galustele in apa clocotita si fierbe-le pentru 20-25 de minute.
5. Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie adanca si rumeneste apoi pesmetul. Cand acesta a devenit auriu, adauga 2-3 linguri cu zahar si un strop de scortisoara si amesteca.
6. Scoate galustele si tavaleste-le prin pesmet, apoi pune-le pe un platou. Serveste-le caldute sau reci.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response