Filmele verii 2013

May 7, 2013 Nici un comentariu »
Filmele verii 2013

Iron Man 3 a avut parte de o lansare impresionantă în Statele Unite (aproape 70 de milioane de dolari încasate vineri, pentru un total de weekend de aproximativ 175 de milioane de dolari), iar cei de la boxofficemojo, site-ul care compilează încasările filmelor din întreaga lume, a publicat o analiză cu posibilii campioni ai verii. Iată pe ce titluri mizează boxofficemojo în vara lui 2013.

Iron Man 3
Până mâine, filmul lui Shane Black va depăşi 650 de milioane de dolari încasări globale şi, spune boxofficemojo, nu se va opri deloc aici. Este cert că blockbusterul cu Robert Downey Jr. pentru a patra oară în rolul lui Tony Stark va depăşi un miliard de dolari încasări în toată lumea, dar specialiştii boxofficemojo limitează în această zonă totalul. Noi credem că Iron Man 3, care beneficiază de recomandările spectatorilor (cea mai bună reclamă, de altfel) şi are suficiente secvenţe spectaculoase pentru a justifica o a doua vizionare), va termina şirul de proiecţii în cinematografe cu un total mai apropiat de The Avengers (1,5 miliarde) decât de un miliard de dolari.

Despicable Me 2
Nicio Man of Steel, nici Pacific Rim, nici Lone Ranger. Boxofficemojo pune pe locul doi, cu un total mondial de peste 700 de milioane de dolari, sequelul mega-hitului animat din 2010, Despicable Me. Filmul a primit o lovitură neaşteptată chiar zilele acestea, când Al Pacino a decis, în urma unor divergenţe creative cu producătorii, să nu-l mai intepreteze pe eroul negativ, Eduardo. În locul său a fost angajat Benjamin Bratt, iar Illumination Entertainment, compania producătoare, a liniştit publicul cu promisiunea că o schimbare atât de târzie nu va afecta premiera din iulie. În centrul acţiunii este iarăşi Gru, de ale cărui sfaturi are acum nevoie Liga Antiticăloşi, îngrijorată de apariţia unui nou super-“ticălos”.

Universitatea monştrilor
Dacă e ceva ce ne-a învaţat istoria Pixar este că niciodată nu trebuie să ignori o premieră ieşită din cele mai pricepute la animaţie mâini ale lumii. Boxofficemojo spune că Universitatea monştrilor, prequelul la Compania monştrilor, unul dintre cele mai iubite filme pentru întreaga familie, va sfârşi cu un total de 750 de milioane de dolari. Oare aşa să fie? Da, popularitatea filmelor Pixar este imensă, dar să nu uităm că Maşini 2 a avut un total de doar 560 de milioane. Fără a avea mari atuuri din start, Universitatea monştrilor este dezavantajat şi de faptul că se înscrie într-un gen, filmul cu “liceeni”, care ar putea să nu aibă lipici la cei mai mici dintre spectatori. Mai mult, este dificil să-i faci pe spectatori să uite că ştiu deja cum se termină filmul.

Man of Steel
Cu greu ne putem gândi la un film mai aşteptat decât Man of Steel în această vară. Este şi motivul pentru care totalul de 650 de milioane de dolari propus de boxofficemojo ni se pare extrem de mic. Am citit deja câteva reacţii ale fanilor invitaţi la proiecţii-test, iar acestea sunt entuziaste. Ce-i mai important, spun că filmul nu este deloc atât de sumbru pe cât pare din trailerul lansat recent şi că este plin de acţiune şi efecte speciale. Regizat de Zack Snyder, produs de Christopher Nolan şi cu aparatul de promovare al Warner Bros. în spate, Man of Steel va depăşi cu certitudine un miliard de dolari încasări, luptând pentru podiumul lui 2013.

Star Trek Into Darkness urmează în top, cu un total de 650 de milioane de dolari, apoi vine rândul lui Furios şi iute 6, cu 615 milioane. Mari şanse să impresioneze le sunt acordate comediilor Marea mahmureală (cu 475 de milioane) şi The Heat (un total prevăzut de 250 de milioane de dolari). Conform boxofficemojo, Pacific Rim s-ar putea opri la aproape 500 milioane de dolari, în timp ce White House Down ar putea avea încasări de 330 de milioane. Pentru Lone Ranger se prevăd sume în vecinătatea 400 de milioane de dolari.
Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response