EVIL DEAD – cea mai inspaimantatoare experienta pe care o vei avea vreodata?

April 25, 2013 Nici un comentariu »
EVIL DEAD – cea mai inspaimantatoare experienta pe care o vei avea vreodata?

Remakeul EVIL DEAD se promoveaza ca fiind “cea mai inspaimantatoare experienta pe care o vei avea vreodata”. Vorbe-n vant sau un horror care ne va da cosmaruri?
Sa vedem pe ce-si bazezea producatorii spusele:

Evil dead este un film horror cult care nu are cum sa lipseasca din filmoteca niciunui fan al filmelor de gen. Raul original s-a nascut in 1981 sub atenta supraveghere a lui Sam Raimi. 6 ani mai tarziu a urmat The Evil dead 2 iar in 1992 Army of darkness a transformat filmul in cea mai tare trilogie horror. Remakeul de anul acesta e realizat de uruguyanul Fede Alvarez care isi face debutul in regie. Sam Raimi si Bruce Campbell, actorul principal al trilogiei, sunt producatori principali.

Filmul respecta povestea orginala in care un grup de tineri se duc intr-o cabana din padure unde descopera Necronomiconul, sau Cartea Mortilor, care are puterea de a descatusa RAUL absolut.

“Este cea mai grozava experienta in materie de teroare. Iar eu va provoc sa o vedeti!” zice Sam Raimi.

“Acesta nu e un filmulet horror de joaca,” ne avertizeaza Bruce Campbell, “este un film captivant, care te poarta intr-o cavalcada de evenimente terifiante. Pe masura ce se deruleaza, devine tot mai inspaimantator. Adrenalina la maxim! Asa ca, dragilor, daca gasiţi o carte intr-o cabana parasita din padure, intoarceti-va si fugiti cat va tin picioarele.”

Asa reiese si din notele de productie:
In 1981, The Evil Dead a fost lansat in toata lumea, atat in cinematografe inchise cat si in aer liber, terorizandu-i pe spectatori si lansand carierele regizorului Sam Raimi, a producatorului Rob Tapert si a actorului Bruce Campbell. Povestea celor cinci prieteni care se duc sa se distreze intr-o cabana din adancul padurii si care declanseaza din greseala fortele raului i-a surprins chiar pe creatorii filmului intrucat el a devenit, pentru milioane de fani, un clasic al experienţelor horror din cinematografie.
Publicul fanatic al The Evil Dead a continuat sa creasca in cei 30 de ani care s-au scurs de cand cei trei realizatori incepatori au turnat, avand la dispoziţie un buget de-a dreptul meschin, o pelicula care continua sa fie considerata drept unul dintre cele mai fioroase filme ale tuturor timpurilor.

Raimi, Tapert si Campbell discuta despre un remake de ani de zile. “Cand filmam The Evil Dead, ne luptam sa rezistam pana in ziua urmatoare,” recunoaste Tapert. “Nu visam noi atunci ca filmul va ajunge o franchiza de succes, care va mai avea inca doua capitole.”
Noul film vine sa terorizeze o noua generatie de spectatori, combinand tehnologia secolului XXI cu elementele dure ale unui horror clasic.
Raimi a fost primul care s-a gandit sa faca cel de-al patrulea film din serie. “Simţeam ca aveam la-ndemana o minunata poveste cu stafii, care merita sa fie din nou transpusa pe marele ecran, dar de data asta cu ajutorul unor efecte vizuale de inalta calitate si o coloana sonora de excepţie,” spune el. “Primul film a trebuit sa-l filmam in 16 milimetri. Sunetul era mono, pentru ca nu ne permiteam stereo, ca sa nu mai spunem de “surround 5.1”. Probabil ca n-am avut decat vreo 60 de copii, asa ca filmul a fost distribuit in foarte puţine cinematografe. S-a difuzat foarte puţin pe marele ecran pentru ca nici nu era clasificat. Asa ca majoritatea spectatorilor l-au vazut pe video sau DVD. Chiar daca a fost urmarit pe marele ecran, imaginea si sunetul lui erau foarte slabe.”
Scenaristul actual este regizorul Fede Alvarez. “Este un mare realizator de film,” afirma Raimi. “Am vrut neaparat ca el sa fie cel ce va spune povestea cu stafii in fata noii generatii, avand de data aceasta o imagine si un sunet originale si perfecte, asa cum ar fi trebuit sa fie de la inceput.”
The Evil Dead ramane fidela spiritului primului film, introducand totodata personaje noi si aducand schimbari subtile intrigii. Regizorul-scenarist a recunoscut ca scopul sau principal era sa creeze cel mai terifiant film de groaza. Cea mai grea sarcina era sa hotarasca elementele care necesitau schimbarea, recunoaste el. El a transformat-o pe Mia, tanara care se lupta cu dependenta faţa de droguri, in personaj principal. “Ea se lupta cu dependenta, iar prietenii incearca s-o ajute,” explica Alvarez. “in filmul original, adolescenţii venisera la cabana tocmai ca sa fumeze droguri si sa bea alcool, lucru explicabil, pentru ca ei erau mai tineri decat personajele actuale. Aveam nevoie de un alt motiv care sa le determine pe personaje sa mearga la cabana. Consider ca acesta e un lucru relevant. Nu e neaparat vorba despre droguri, ci in general, despre orice lucru pe care vrei sa-l lasi in urma ta. Iar aceasta e in esenţa tema filmului. Una e sa stii care e calea cea drepata si alta e sa incepi sa pasesti pe ea. Toate personajele se lupta intr-un fel sau altul cu asta.”
“Sa realizezi un film horror bun reprezinta o provocare enorma,” recunoaste producatorul. Iar ca sa realizezi un film horror revoluţionar, la inalţimea mostenirii pe care o reprezinta filonul filmului, spune Tapert, trebuia sa mearga pe direcţia care reprezenta noul, schimbarea. “Publicul vrea sa vada ceva ce n-a mai vazut pana acum. Filmele genului au evoluat mult si ceea ce te speria cand erai mic nu mai pare atat de terifiant acum.
Raimi garanteaza ca vor fi multe surprize in filmul actual. El sustine ca “Povestirea are o cu totul alta linie epica,” masturiseste el. “Situatia e similara, dar felul in care tinerii devin posedaţi si interacţiunea dintre ei sunt cu totul diferite. Acest film are efecte vizuale noi si fantastice, care vor inspaimanta publicul.”


EVIL DEAD/Cartea Mortilor va avea premiera in cinematografele din Romania incepand cu data de 10 mai si este distribuit de Intercom Film.
Sursa:urban.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response