Eclipsa Solara 9 Martie 2016

February 14, 2016 Nici un comentariu »
Eclipsa Solara 9 Martie 2016

Pasionatii de evenimente astronomice au motive sa stea cu ochii pe cer in aceasta primavara cand o noua eclipsa totala cu durata de 4 minute si 9 secunde va putea fi observata in Pacificul de Vest.

Trebuie sa va faceti bagajele pentru a asista la acest eveniment, deoarece zonele in care va putea fi observata nu include Europa ci doar Indonezia, Malaysia, Papua-Noua Guinee, Borneo si zone din Nordul Australiei.
Eclipsa Solara se va produce cu 1.2 zile inainte ca Luna sa ajunga la Perigeu, cand va fi in punctul cel mai apropiat de Pamant, si va fi urmata la 2 saptamani de o eclipsa Lunara, atunci cand penumbra Pamantului va acoperi 90% din suprafata satelitului si va fi la 2.1 zile distanta de Apogeu – punctul cel mai indepartat. Mai multe detalii gasiti aici.

Planeta noastra va fi afectata si de alte evenimente cosmice in ziua de 9 Martie 2016, cand Terra se va situa intre cei doi giganti ai sistemului solar, Jupiter si Soare, fiind influentata de campurile gravitationale ale acestora.

Asteroidul 2013- TX68 este asteptat sa treaca pe langa Pamant in aceeasi perioada 6-10 Martie, desi nu sunt sanse reale de impact, acesta are o orbita calculata la 0.002 UA – 30.000 Km distanta minima si 0.1 UA – 15.000.000 Km distanta maxima. TX68 are un diametru estimat la  21-52 metri, ceea ce il face de doua ori mai mare decat asteroidul ce a explodat deasupra Rusiei in 2013 in regiunea Chelyabinsk si a provocat pagube la peste 1000 de cladiri.

Observatorul Solar astazi 14 Februarie 2016:

Fenomenele Solare inregistrate astazi nu reprezinta un factor de risc, momentan astrul nostru pare ca s-a intors in perioada de calm dupa ce in ultimele zile a reusit sa produca eruptii moderate ce vor impacta Pamantul in urmatoarele ore, putand provoca instabilitati ale campului magnetic.

Misiunea ESA – Rosetta ce a trimis prima sonda spatiala pentru a studia Cometa 67P/Churyumov–Gerasimenko a anuntat ca sonda Philae a ratat zona de aterizare propusa si va inceta orice activitate deoarece nu isi poate incarca bateriile, iar cele existente au fost epuizate deja.

4 Miliarde de oameni traiesc in zone afectate de perioade de seceta cel putin o luna pe an, afirma un nou studiu publicat in revista Nature de catre doi Olandezi de la Universitatea din Twente.

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response