Dulceață de ardei iute

September 24, 2013 Nici un comentariu »
Dulceață de ardei iute

Ingrediente
1 kg ardei iute roșu
1 kg zahăr
1 l oțet de 9 grd
50 g ghimbir proaspăt ras
1-2 steluțe de anason

 

Mod de preparare

1. Puneți-vă o pereche de mănuși chirurgicale și începeți să vă ocupați de ardeii iuți.

2. Spală-i în mai multe ape reci și lasă-i să se scurgă într-o sită. Taie-i în lungime, curăță-i de semințe și nervuri, apoi pune-i în robot și mărunțește-i, dar nu foarte mărunt.

3. Pune pasta de ardei într-o oală smălțuită ori de inox, adaugă ghimbirul ras, zahărul, oțetul și steluțele de anason.

4. Amestecă și pune pe foc, la fiert, amestecând să nu se lipească. Când dulceața a devenit suficient de legată, operațiunea poate dura între 1,5-2 ore, scoate steluțele de anason și umple borcanele pregătite (spălate și sterilizate) și sigilează-le.

5. Lasă să se răcească și pune-le în cămară.

Pofta buna!

Sursa:ecuisine.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response