Dulceata de afine

July 11, 2013 Nici un comentariu »
Dulceata de afine

Dulceata de afine este atat o delicatesa, cat si un medicament, datorita proprietatilor acestor fructe de padure.

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4 borcane.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

  • 1 kg afine
  • 500 g zahar
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare
1. Afinele se aleg, se spala si se pun in cratita de dulceata, impreuna cu lamaia taiata feliute subtiri.

2. Cratita se pune la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana cand dulceata de afine ajunge din nou la fierbere.

3. Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute. In tot acest timp, se poate lua spuma de deasupra cu o spumiera.

4. Se ia dulceata de pe foc, se toarna in borcane sterilizate si se sigileaza. Borcanele cu dulceata de afine se rastoarna si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Se depoziteaza apoi intr-un loc intunecat si racoros.

Sursa:ro.stiri.yahoo.comn

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response