Dulce de leche, un desert tradițional din America de Sud

January 17, 2017 Nici un comentariu »
Dulce de leche, un desert tradițional din America de Sud

Dulce de leche, un desert tradițional din America de Sud

Pentru cei care nu știu, dulce de leche este un desert tradițional din America de Sud. Dulce de leche este de fapt un caramel gros, consistent și foarte dulce, obținut din lapte. Pentru a sari în ajutor celor care nu sunt familiarizați cu rețeta argentiniană și pentru a ușura munca gospodinelor, experții ne oferă o alternativă rapidă ce asigură obținerea unui dulce de leche cel puțin la fel de gustos precum cel clasic.

Pentru a prepara faimosul dulce de leche, aveți nevoie de minimum o cutie de lapte condensat Delatte. Pentru a-l transforma în caramel, trebuie să-l puneți într-o oală cu apă, să-l înveliți cu un prosop (ajută la menținerea unei temperaturi relativ constante) și să puneți capacul pe oală. În circa două ore totul este gata. Cu toate acestea, dacă doriți ca desertul să fie mai dens, puteți să țineți oala pe foc încă o oră, însă pe foc mic-mic. Dacă aveți emoții și vreți să vă asigurați că nu o să aveți parte de explozii în bucătărie, faceți o gaură mică în capacul cutiei, folosind un cui (laptele din interior nu va fi afectat).

Caramelul obținut (dulce de leche) este un desert polivalent: poate fi consumat în formă brută, de unul singur, poate fi combinat cu diverse fructe, de la caise și piersici, până la mere și struguri și nu în ultimul rând, poate fi utilizat drept glazură pentru o varietate de prăjituri. Un alt secret esențial rezidă în perisabilitatea redusă a desertului: grație faptului că a fost ținut atât de mult pe foc dar și pentru că are în el destul de mult zahăr, caramelul rezistă în frigider până la câteva săptămâni.

Ei bine, ce mai aștepți? Gustă din bucătăria portugheză prin faimosul dulce de leche, care va avea un gust excepțional ce te va trimite cu gândul la plajele însorite ale Lisabonei.

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response