Dubrovnik, cel mai frumos city break al Croatiei

May 15, 2013 Nici un comentariu »
Dubrovnik, cel mai frumos city break al Croatiei

Dubrovnik este considerat una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Croatiei si, totodata, o destinatie potrivita pentru un city break. Daca ai cateva zile la dispozitie, viziteaza acest oras cu deschidere la Marea Adriatica, declarat patrimoniul mondial UNESCO.

Iata ceea ce-ti poate oferi un city break in Dubrovnik:

Cazare la preturi mici in hotelurile din Dubrovnik

Unul dintre avantajele acestei destinatii o reprezinta preturile. Poti gasi camere la hoteluri de 3 stele cu 30 euro pe noapte si la 4 stele cu 45 euro pe noapte. La categoria 5 stele, o camera costa de la 50 euro pe noapte. Cazarea include si micul dejun.

Atractii turistice din Dubrovnik

Desi mic, orasul are o multime de lucruri care merita vazute, de la strazile sale pitoresti la arhitectura cladirilor. Viziteaza Palatul Rectorilor, o cladire in stil renascentist care gazduieste un muzeu si o galerie de arta. Uneori, aici au loc concerte, gratie acusticii foarte bune a cladirii.

dubrovnik

dubrovnik1

Activitati de vacanta in Dubrovnik

Orasul are ceva atractiv in orice sezon. Primavara se desfasoara traditiile de Paste in cadrul carora se impart oua. Atunci au loc concerte la lumina lumanarilor si se deschid primele terase. Cea mai frumoasa perioada de vacanta este vara, pentru a te bucura din plin de placerile oferite de apa. Temperaturile raman placute pana tarziu, in septembrie-octombrie.

In toamna, turistii pot face fotografii spectaculoase cu peisajul natural, au ocazia sa se rasfete cu clatite umplute cu gem de portocale si sa savureze un ceai sau sa rasfoiasca o carte despre Dubrovnik. Iarna, la Palatul Sponza se desfasoara Targul de Craciun Dubrovnik, iar in Stradun are loc Petrecerea de Anul Nou. Tot aici, pe 1 ianuarie, in fiecare an poti merge la Concertul de Anul Nou.

top 100 wonders

O activitate recomandata este sa iei masa in oras, la unul dintre restaurante. Acestea sunt foarte diversificate, de la cafenele la restaurante gourmet. Meniurile contin preparate mediteraneene, preparate cu fructe de mare si mancaruri cu influente italiene.

Amatorii de cumparaturi gasesc in Dubrovnik multe produse locale, de la cosmetice la textile si vinuri.

Sursa:askmen.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response