Curcan cu lamai murate si cuscus

October 28, 2013 Nici un comentariu »
Curcan cu lamai murate si cuscus

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust

 

  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6 salote, curatate si taiate in 4
  • 175 g ciuperci, taiate pe jumatate
  • 2 dovlecei, taiati
  • 150 ml de vin alb
  • 150 ml zeama de pui
  • 6 rosii deshidratate, taiate
  • 8 lamai murate

Mod de preparare
1. Puneti curcanul intr-un castron si adaugati sare, piper, coaja si zeama de lamaie si usturoi. Acoperiti si lasati la marinat pentru 30 de minute.

2. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati salotele. Caliti salotele pana se rumenesc puti, apoi adaugati ciupercile si dovleceii si inabusiti pentru 3 minute. Scoateti legumele si lasati-le deoparte.

3. Puneti curcanul in aceeasi cratita si prajiti-l pentru 15 minute, pana se rumeneste pe toate partile. Puneti inapoi legumele, apoi turnati vinul si zeama de pui si aduceti la fierbere.

4. De indata ce totul incepe sa fiarba, adaugati rosiile, apoi reduceti focul si gatiti pentru 10 minute. Puneti lamaile si mai fierbeti inca 15 minute, pana ce curcanul e fiert. Potriviti de sare si piper.

5. Preparati cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugati putin patrunjel, apoi amestecati. Asezonati cu sare si piper.

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response