Cum alegi formatia potrivita pentru nunta ta?

March 17, 2017 Nici un comentariu »
Cum alegi formatia potrivita pentru nunta ta?

Cum alegi formatia potrivita pentru nunta ta?

            Decizia de a alege o formative, trupa cover pentru nunta ta  este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei cand vine vorba despre un astfel de eveniment. Si necesita destul de multa atentie deoarece cei alesi vor fi responsabili cu buna dispozitie intreaga zi. Pentru a nu da gres este de ajuns sa urmezi doar cativa pasi simpli.

Stabiliti bugetul pe care doriti sa il alocati pentru muzica. Nu va ganditi sa economisiti cand vine vorba de muzica deoarece aceata este cea care intr-un final reprezinta in mare pare o nunta. Daca veti cauta ceva cat mai ieftin este posibil sa ramaneti dezamagitit de ceea ce veti primi. Este important sa optati pentru ceva de calitate si sa platiti ca atare pentru ca nunta voastra sa fie una reusita. Inainte de a semna contractul aveti grija sa discutati de la inceput absolute toate costurile pe care le implica angajarea formatiei respective pentru a nu va trezi cu alte costuri suplimentare.

Alegerea formatiei de nunta. Nu trebuie sa mergeti pe ideea unei anumite formatii deoarece ati vazut sau ati auzit ca sunt cei mai buni. Mariti-va orizontul. Puteti asculta diverse formatii de nunta, mergeti si vedeti diversi solisti sau soliste sau puteti opta pentru o trupa cover. Cu o trupa cover ai putea acoperi toate genurile de muzica dorite si ai putea scapa si putin mai ieftin nevand nevoie sa aduci mai multi solisti pentru fiacare gen de muzica dorit. Indiferent ce vei alge stabileste de la inceput ce asteptari ai. Verifica daca trupa angajata are toate echipamentele necesare unei sonorizari si iluminari corespunzatoare, daca iti vor canta live si care este repertoriul pe care il au. Atentie si la numarul de interpreti si instrumentisti care sunt in formatie. Stabiliti de la inceput despre cati este vorba si ceea ce vi se va oferi pentru a nu vi se cere ulterior o alta suma pentru ca s-a marit numarul formatiei. Nu evitati sa puneti si zeci de intrebari daca aveti nelamuriri referitor la ceea presupune angajarea lor. Si cel mai important, citeste foarte bine contractul si clauzele acestuia.

Ocupati-va de gasirea formatiei cu cel putin 1 an inainte de stabilirea evenimentului. Cu totii stim ca este foarte greu sa gasesti o formatie pe ultima suta de metri si cu siguranta nu ti-ai dori ca tocmai acest aspect sa fie lasat la voia intamplarii. La urma urmei cu cat formatia este mai buna cu atat mai mult iti va fi garantat succesul unei zile atat de importante pentru tine.

Repertoriul oferit. Inca de la inceput trebuie sa fiti constienti ca nu veti multumi pe toata lumea orica de mult veti incerca. In acest punct diversitatea este cheia. Trebuie sa fii atent sa acoperi cat mai multe genuri muzicale doarece cu siguranta vei avea invitati de toate categoriile de varsta. Alege formatia care tie iti place insa tine cont si de invitatii tai, doarece ei vor fi cei ce vor intretine atmosfera pe durata intregului eveniment.

Daca vei lua in calcul acest pasi si vei fi foarte atent la ceea ce vei alege cu siguranta vei avea un eveniment asa cum l-ai visat.

 

CUM SA II MULTUMESTI PE TOTI?

O situatie in care toti invitatii sau majoritatea lor prefera un anumit gen muzical este doar teoretica. Nuntasii sunt de diferite varste, cu diverse preferinte: unora le place clasicul, altora jazzul, altora muzica populara etc.
In primul rand verificati lista invitatilor. Vedeti cati sunt mai in varsta, cati mai tineri si observati care sunt majoritari. Anticipati ce muzica asculta invitatii, doar ii cunoasteti, si faceti o lista cu cateva genuri muzicale comune. Cu toate ca nunta este a voastra, totusi nu puteti alege o formatie de nunta care sa va placa exclusiv voua, mai ales daca aveti gusturi muzicale care nu sunt chiar comune cu cele ale invitatilor (de exemplu rock). Da, nunta este a voastra, dar si invitatiile tot voi le-ati trimis. Frumos este sa le respectati si lor gusturile, altfel si nunta poate fi distrusa …dearece atmosfera o fac oamenii invitati. Chiar daca, spre exemplu, nu suportati deloc genul popular, puteti face totusi o exceptie pentru cateva melodii, o hora fiind in cele mai multe cazuri foarte apreciata, mai ales cand nu aveti numai invitati tineri.
Diversitatea este cheia succesului pentru aceasta problema. Gasiti formatii de nunta care sa ofere atat café concert pentru inceput cat si o trupa de cover’uri pentru cei tineri si un taraf autentic pentru parinti si ceilalti invitati.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response