Cui îi plac lucrurile stranii?

August 17, 2012 Nici un comentariu »
Cui îi plac lucrurile stranii?

Tuturor ne plac poveştile de groază ( în fine… aproximativ tuturor) poveste, suspans, piele zbârlită, punct culminant, atenţie exagerată :) ) dar cui îi place să trăiască aventuri de genul acesta?!

Eu sunt una din acele persoane care trebuie să vadă aceste lucruri… precum Toma necredinciosul…

Vorbind cu nişte prieteni, mi-au spus că spre o margine a Bucureştiului, către localitatea Ştefăneşti, se află pădurea Boldu-Creţeasca, o rămăşiţă al vestitului Codru al Vlăsiei. În mijlocul ei, pe o suprafaţă de doar câteva zeci de metri pătraţi, se întinde aşa-numita baltă a Vrăjitoarelor, un loc cu o istorie ciudată. Bătrânii de prin partea locului povestesc că, pe vremea lui Ceauşescu, femeile însărcinate, care doreau să scape “fără probleme” de copii, petreceau mai multe ore în zonă. Ceva inexplicabil le făcea să avorteze la scurt timp. Ce se petrecea acolo, nimeni nu ştie exact…

Se spune că aici se strâng doar vrăjitoarele, noaptea, fac farmece şi invocă spiritele smarcului. Animalele sălbatice refuză să se adape din baltă. Când simt că se apropie de acest loc malefic, caii nechează şi se retrag speriaţi înapoi. Oamenii mai spun că oile şi caprele rămân sterpe dacă sunt lăsate să pască iarba de lângă baltă. Nici găinile nu scapă aşa uşor, nemaifăcând ouă…

Iar asta nu e tot! După cutremurul din 1977, mai multe camioane cu moloz provenit de la dărămături au fost descărcate în “balta vrăjitoarelor”, însă totul a fost înghiţit de apa, care nu putea fi asanată cu nici un chip. Locul are o reputaţie sinistră. În urmă cu aproape şase veacuri, în pădurea Boldu-Creţeasca a fost decapitat Vlad Ţepeş, al cărui trup se crede că ar fi înmormântat pe insula Snagov.

Am zis să facem o vizită acestui loc, însă căutând pădurea, într-o seară, timp de 2 ore, am realizat că aceasta este înconjurată de gard, iar intrarea nu am gasit-o fiind întuneric. Aşadar rămâne pe altă dată. Apoi cu siguranţă va urma partea a doua de povestire. :)

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response