Crema de pepene galben cu vanilie

August 12, 2013 Nici un comentariu »
Crema de pepene galben cu vanilie

Ingrediente
400 g pepene galben
100 ml lapte
150 g zahar
30 g amidon
125 g frisca
3 galbenusuri
1 oua
1 baton de vanilie

Pentru decor:
100 g frisca
zahar
pepene galben bucati

Mod de preparare
1. Curatam pulpa pepenelui de coaja si o taiem in bucatele mici. Amestecam bucatile de pepene galben cu 100 ml lapte si le mixam la robot pana obtinem un piure fin.
2. Punem piureul intr-o craticioara, pe foc mic, adaugam un baton de vanilie taiat pe lungime si lasam pana ce se incalzeste foarte bine. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul, eliminam batonul de vanilie si lasam piureul sa se racoreasca pentru cinci minute.
3. Separat mixam galbenusurile, oul, zaharul si amidonul pentru cinci minute. Adaugam treptat piureul de pepene galben peste amestecul de oua, zahar si amidon. Punem pe foc mic mixul obtinut si amestecam pana ce obtinem o crema fina (cca 10 minute). Stingem focul, acoperim crema cu folie alimentara de plastic si o lasam sa se raceasca complet. Daca lasam crema neacoperita, aceasta va forma la suprafata o pojghita pe care trebuie sa o indepartam cu ajutorul unei linguri.
4. Intre timp mixam frisca pana se intareste. Cand crema s-a racit complet, incorporam cu grija frisca. Punem crema de pepene galben in pahare, decoram cu putina frisca, cateva granule de zahar si o lasam la frigider pentru o ora inainte de-a o servi.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response