Cheesecake cu prune

August 6, 2013 Nici un comentariu »
Cheesecake cu prune

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

 

  • 100 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri de ou

Pentru umplutura:

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 750 g mascarpone/ crema de branza
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 60 g amidon de porumb
  • 1 praf de sare

Pentru topping:

  • 10 prune
  • gem de prune

Mod de preparare
1.Pentru aluat, amestecati mai intai faina cu praful de copt. Rasturnati amestecul pe suprafara de lucru si faceti o adancitura in centru. Puneti zaharul pudra, zaharul vanilat si untul la baza fainei, si adaugati galbenusurile in adancitura formata. Framantati rapid pana ce obtineti un aluat ferm. Infasurati-l in folie de plastic si dati-l 30 de minute la frigider.

2. Presarati putina faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul. Puneti-l apoi intr-o tava unsa cu unt si crestati-l cu o furculita. Dati-l la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute.

3. Pentru umplutura, mixati untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati crema de branza si mixati din nou. Puneti coaja si zeama de lamaie. Separati ouale si mixati galbenusurile cu amidonul. Adaugati amestecul peste compozitia de branza.

4. Bateti albusurile pana se intares si puneti-le peste amestecul de branza. Amestecati usor.

5. Separat, spalati prunele si indepartati samburii.

6. Turnati crema de branza peste aluatul deja copt si presarati prunele pe deasupra. Coaceti cheesecake la 160 de grade Celsius timp de o ora. Scoateti si lasati sa se raceasca. Pentru a servi, taiati cheesecake felii si puneti cate o lingurita de gem de prune pe fiecare felie.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response