Cheesecake cu dulceata de dovleac

July 8, 2013 Nici un comentariu »
Cheesecake cu dulceata de dovleac

Ingrediente

Blat de biscuiţi
300 gr biscuiti măcinaţi
180 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte
Crema
350 gr brânză de vaci
3 linguri iaurt de casă
2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
100 gr ciocolată albă, rasă
20 gr gelatină
450 ml frişcă îndulcită
Topping
dulceată de dovleac

Mod de preparare

Blat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă. Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă. Mixăm frişca. Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos. Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm. Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic. Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile. Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul. Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm. Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte). Scoatem tava, întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul şi servim.

Pofta buna!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response