Cele 5 reguli de aur pentru o tinută reusita

July 15, 2013 Nici un comentariu »
Cele 5 reguli de aur pentru o tinută reusita

Noul sezon a venit cu nenumărate tendinţe şi noutăţi, dintre cele mai diferite. Cu toate acestea însă, pentru a avea o ţinută reuşită ramân importante câteva reguli de bază care trebuie luate în considerare daca vrei să ai apariţii foarte chic şi să dezvolţi amprenta stilului personal.

1.    Alege o piesă vestimentară care să fie centrul de atenţie al ţinutei

Se spune că de cele mai multe ori simplitatea este cea mai elegantă. Dacă vrei ca ţinuta ta să fie una foarte chic alege să pui în evidenţă una dintre piesele vestimentare care alcatuiesc ţinuta – pantalonii, fusta, bluza sau chiar o vesta. Poţi face acest lucru dacă alegi un imprimeu puternic, o culoare vibrantă sau un detaliu precum volanele sau aplicaţiile din mărgele. Pentru a nu sfârşi cu un un outfit mult prea aglomerat, cel mai simplu este să contrabalansezi, alegând nuanţe neutre pentru restul ţinutei.

2.    Acordă atenţie volumelor

Volumele contează foarte mult atunci când vine vorba despre o ţinută reuşită. Dacă alegi o fustă de lungime medie, largă şi cu multe pliuri, este bine să eviţi topurile cu volume în jurul umerilor sau cu maneci bufante. În caz contrar, dacă bluza are deja foarte mult volum, obţinut fie datorită unor volane sau datorită unor aplicaţii pe umeri, nu opta pentru pantaloni cu pense în jurul taliei, ci alege o pereche de jeansi skinny sau unii largi, în funcţie de preferinţe.

3.    Alege accesoriile potrivite

Accesoriile pot completa sau distruge o ţinută. Alegerea lor poate fi uneori chiar mai complicată decât alegerea ţinutei în sine. Geanta şi pantofii potriviţi sunt cheia unui outfit reuşit. La fel şi bijuteriile alese pentru a scoate în evidenţă piesele vestimentare.

Regulile sunt simple: un top sau o rochie cu detalii la baza gâtului nu mai au nevoie de niciun alt accesoriu, înafara unor cercei delicaţi, de mărime mică. În celălalt caz, atunci când topul sau rochia au un decolteu adânc sau sunt foarte simple, un colier statement le poate transforma cel mai usor.
Aceeaşi regula se aplică şi în cazul genţii sau clutch-ului ales. Ele pot fi fie în postura de „vedete” ale ţinutei, atunci când nu ai alte piese vestimentare pe care să le pui în evidenţa, fie pot ajuta doar la a completa o ţinută deja definitivată.

4.    Poartă hainele potrivite tipului de corp

Este foarte important să îţi cunoşti tipul de corp şi forma acestuia, pentru a putea adapta ţinutele cât mai bine. Fiecare siluetă în parte, fie ea pară, măr, diamant sau androgină, poate fi pusă în evidenţă alegând piesele vestimentare potrivite, care să ascundă eventualele defecte.
Experimentează cu volumele, lungimile şi imprimeurile şi învaţă cum să îţi pui în evidenţă trupul cel mai bine.

5.    Combină cele mai potrivite culori

O combinaţie reusită de culori poate transforma chiar şi cea mai simplă ţinută într-una de efect. De exemplu, daca porţi un top într-o nuanţă vibrantă, alege o fustă sau o pereche de pantaloni într-o nuanţă neutră, pentru a-l pune şi mai mult în evidenţă sau optează pentru o nuanţă complementară pentru mai mult efect.
Studiază nu doar modul în care funcţionează culorile de sine stătătoare, ci şi cum se combină acestea cu imprimeurile. Animal print-ul, de exemplu, arată bine alaturi de un verde puternic, iar dungile alb-negru se potrivesc cu albastrul regal.

 

Poza urmatoare

Sursa:one.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response