Cei care l-au iubit pe Emil Hossu ii pot aduce un ultim omagiu vineri, la Teatrul Nottara

January 27, 2012 Nici un comentariu »
Cei care l-au iubit pe Emil Hossu ii pot aduce un ultim omagiu vineri, la Teatrul Nottara

Maestrul ne-a parasit la varsta de 70 de ani, dupa o viata inchinata scenei pe care a si cazut. Din nefericire, gongul n-a mai anuntat inceputul spectacolului, ci disparitia sa. Emil Hossu isi va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu.

Disparitia fulgeratoare a lui Emil Hossu i-a socat in egala masura pe admiratori, dar si pe colegii sai de scena. Lumea artistica imbraca iar haine cernite si de la an la an descoperim cu amaraciune ca avem tot mai putini eroi pozitivi.

Emil Hossu urma sa joace la Nottara in piesa “Aniversarea”. Brusc, i s-a facut rau si a lesinat. Medicii l-au gasit in stop cardio-respirator, l-au resuscitat zeci de minute pentru ca in final sa ne dea vestea mortii. Sotia sa. actrita Catrinel Dumitrescu a suferit o cadere.

Emil Hossu s-a nascut in 24 noiembrie 1941 la Ocna Sibiului. Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, a devenit repede unul dintre cei mai iubiti actori ai teatrului si filmului romanesc.

Avea un zambet carismatic si privirea unui om extrem de bland. Nu de putine ori a impartit aceeasi scena cu sotia sa, la randul ei, o artista extrem de apreciata.

S-a remarcat printr-o serie de roluri intr- unele dintre cele mai bune productii ale cinematografiei noatre: “Secretul lui Bachus”, “Toamna bobocilor”, “Iarna bobocilor”, Accident”, “Cel mai iubit dintre pamanteni” si “Balanta”.

Trupul neinsufletit al lui Emil Hossu a fost depus la Biserica Mavroghin, iar cei care l-au cunoscut ii pot aduce un omagiu vineri, intre orele 12.00 si 18.00, la Teatrul Nottara. Emil Hossu va fi inmormantat sambata, la ora 14:00, in cimitirul Bellu. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response