Ce riști dacă stai așezat prea mult timp

February 20, 2013 Nici un comentariu »
Ce riști dacă stai așezat prea mult timp

Cu cât o persoană stă așezată mai mult timp – la birou, de exemplu – cu atât crește riscul ca ea să sufere de boli cronice, relatează ScienceDaily.

Cercetătorul Richard Rosenkranz de la Universitatea de Stat din Kansas, specializat în nutriție, a examinat legătura dintre perioada de timp petrecută șezând și bolile cronice de care sufereau bărbații australieni.

În cadrul cercetării au fost monitorizați 63.000 de bărbați australieni cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani. Participanții au menționat dacă sufereau de boli cronice și au precizat cât timp petreceau șezând (mai puțin de 4 ore, 4 – 6 ore, 6 – 8 ore sau peste 8 ore).

Față de cei care stăteau așezați patru ore pe zi (sau chiar mai puțin), cei care petreceau așezați peste patru ore pe zi aveau un risc mai mare de a suferi de o boală cronică (cancer, diabet, boli cardiovasulare sau hipertensiune).

Prea multă muncă de birou este „periculoasă”

Cu cât o persoană stă mai mult, cu atât riscul de a suferi de o boală cronică este mai mare, a explicat Rosenkranz: „În mod evident, grupul celor care stăteau așezați peste opt ore prezenta cel mai mare risc”.

„Joburile de birou care implică perioade lungi în care trebuie să stai jos ar putea fi periculoase pentru sănătatea ta din cauza inactivității și a consumului scăzut de energie”, a mai spus el.

În general, oamenii ar trebui să facă mai multe exerciții fizice, dar și să petreacă mai puțin timp stând așezați, recomandă cercetătorul.

Studiul a fost publicat în „International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity” și a fost realizat în colaborare cu Universitatea de Vest din Sydney.

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Comentarii Facebook

comentarii

Posturi Similare

Leave A Response